BANG

Premiär 7 oktober 2022 på Repsalen, Malmö Stadsteater
Nypremiär 6 april 2024 på Intiman, Malmö Stadsteater

Hur berättar man om en människa? Går det att gestalta ett liv som har levts? Välkommen till en monolog där skådelspelaren Susanne Karlsson lånar ut sig till rollen som Bang.

Alltid i centrum och alltid på språng. Från storhetsvansinne till prestationsångest, hur balanserar stjärnreportern Bang mellan det professionella och det privata? När deadline kryper närmare och uppskjutardjävulen knackar på? Den evigt malande oron och att inte kunna koppla av, men hon har i alla fall dragit ner till bara 33 cigaretter om dagen.

Barbro Alving, alias Bang, var en känd journalist och krigskorrespondent med hela världen som arbetsfält. Redan som 27-åring rapporterade hon för Dagens Nyheter från både Berlinolympiaden och från spanska inbördeskriget, och blev övertygad pacifist. Under större delen av 1900-talet var hon med kaxig jargong och kvicka kåserier både banbrytande och folkkär. Hon blev ”Käringen mot strömmen” med hela svenska folket och ingen kunde som hon med både ironi och allvar beskriva det lilla i ett större sammanhang.

Av: Magnus Lindman, efter texter av Barbro Alving
Regi & Scenografi: Martin Rosengardten
Kostym: Leif Persson
Ljusdesign: Marcus Philippe Gustafsson
Maskdesign: Siv Nyholm
Dramturg: Anton Elmgren

Skådespelare: Susanne Karlsson

Producerad av Malmö Stadsteater

Läs mer

Föreställningsbilder

Foto: Emmalisa Pauly